Om oss

Dizzy Duck Productions AB är en heltäckande leverantör av ljud- & ljusutrustning till konserter, event, konferenser mm. Vi verkar även som arrangör och utbildare. Dessutom säljer, installerar och reparerar vi utrustning.

Företaget grundades av Alfred Magnusson 1999, och var från början inriktad på framför allt redaktionellt arbete och grafisk produktion. Firman bedrevs snarast som en hobbyverksamhet, och uppdragen var sporadiska. Redan under det första verksamhetsåret gjorde firman tekniken på Musik Direkt (numera Imagine) i Sörmland.

Sommaren 2002 övergick Alfred till att arbeta med firman på heltid, och i samma veva styrdes verksamheten över mer och mer mot ljudproduktion, framförallt liveljud. Under tiden 2002-2004 utfördes framförallt uppdrag åt andra teknikfirmor, där uthyrningen av Alfred som tekniker stod för den huvudsakliga omsättningen.

2004 fick företaget sina första egna lokaler, 70 kvm lager och kontor i källaren på Balsta Musikslott i Eskilstuna. De första åren delades lokalen till och med, med firman Konsertljus. På Balsta verkade vi under åtta år.

Våren 2012 flyttade firman till sina nuvarande lokaler på Stenmansgatan i centrala Eskilstuna, till en början 190kvm och redan hösten 2014 tog vi över granlokalen på ytterligare 80kvm. Vid flytten 2012 ökade verksamheten från två till tre heltidsanställda.

2013 bildades aktiebolaget Dizzy Duck Productions AB, med samma verksamhet som tidigare bedrivits som enskild firma. Samma år köpte vi vårt lilla scentak som också blivit synonymt med många av de utomhusevenemang som vi levererat utrustning till sedan dess.

Från att ha börjat med uthyrning av arbetskraft har verksamheten växt, och idag har bolaget resurser att ta sig an det mesta från små privatuthyrningar till festivaler. Bildteknik var ett segment som kom in 2005, då vi införskaffade vår första projektor, och redan 2014 började vi jobba med streaming.

Sedan 2019 har personalstyrkan växt till att omfatta fyra fasta tjänster, och våra medarbetare rör sig bekvämt mellan flera olika roller som tekniker på ljud-, ljus- & bildsidan.

I och med Covid-19 gick många jobb, som vi vanligen utför, om intet under 2020, medan delen stream:ade evenemang ökade, och vi kan idag stolt presentera kompletta lösningar för produktion av video, både inspelade och livestream:at. Utöver investeringar i kameror och liknande utrustning, har vi en egen redigerings- och inspelningsstudio genom bolaget Studio Marmalade.

Det finstilta!

Integritetspolicy
Miljöpolicy
Jämställdhetspolicy
Kvalitetspolicy
Köpvillkor